Ara tatilde ek ders ücretleri kesilecek mi?

Photo of author

Milli eğitim bakanı yeni eğitim modeli ile ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Milyonların merakla beklediği taslak çalışmada sona gelindi. Bakan, geçtiğimiz günlerde bir brifing vererek yeni eğitim modeli hakkında bilgilendirme yaptı.

Yeni sisteme göre yaz tatili eskisi kadar uzun olmayacak. Ya tatili kısaltılarak tatiller diğer aylara dağıtıldı. Buna göre Nisan ve Kasım aylarında da birer hafta tatil yapılacak. Bu sayede öğrenciler uzun tatillerde eğitim ve öğretimden soğumayacak. Ara tatillerin ortaya çıkması ile birlikte öğretmenler bu tatillerde ek ders ücreti alıp alamayacaklarını konusunu meral etmeye başladı. Konu hakkında yetkililerden jet hızında açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin özlük haklarında herhangi bir eksilme olmayacak ve eskisi gibi ek ders ücretleri almaya devam edecek.

Ara tatillerin tarihleri ne olacak?

Ara tatiller 18-22 Kasım 2019 ila 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde birer hafta şeklinde olacak. Bu tatiller öğrencilere özgü olduğundan öğretmenler mesaiye devam edecek. Öğretmenler ara yıl tatilini 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapacak.

Yeni eğitim modeli ne zaman uygulanmaya başlayacak

Yeni eğitim modeli hemen uygulamanmaya başlanmayacağı gibi pilot il uygulaması da olmayacak. Verilen bilgilere göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılında bütün okullarda devreye girecek.

Bilgi kuramı dersi zorunlu olacak!

Yeni eğitim modelinde öğrenciler bilgi kuramı dersini de almak zorunda kalacak. Dersin amacı öğrencinin doğru ve güvenli bilgiye hangi metotları kullanarak ulaşacağı konusunda eğitim vermek.

Öğretmenlere mesleki çalışma kursları verilecek

Yeni sistemde öğretmenlerin mesleki eğitimlerine de önem veriliyor. Buna göre öğretmenler eğitim yılınan başında ve sonunda meslek çalışmalarına katılacak. Bu çalışmaların bir kısmı da ara tatillerde yapılmak suretiyle devam edilecek.

Yorum yapın