Çiftçilere Müjde! Pamuk, Ayçiçeği ve Çiğ Süt Destek Ödemeleri bayramdan önce ödenecek

Photo of author

Tarım bakanlığından bayram öncesi çiftçilere bayram hediyesi geldi. Çiftçilere müjdeli haberi Tarım Bakanlığının twitter adresinden yetkililer verdi. Yapılan açıklamada pamuk, ayçiçeği ve çiğ süt destek ödemelerinin bayram öncesinde çiftçilere yapılacağı belirtildi.

Tarım bakanı Pakdemirli daha önce Rize’de yaş çay alım fiyatları hakkında yaptığı açıklamalarda; bayramdan önce çiftçilere yapılacak olan destek ödemelerinin yetiştirilmesi için çalışıldığını söylemişti. Bu açıklamaların ardından merak edilen soruların cevabı twitter adresinden yapıldı.

Pamuk, Ayçiçeği ve Çiğ Süt Destek Ödemeleri ne zaman

Kütlü pamuk destek ödemesi için 2.4 milyar TL, Yağlık Ayçiçeği için 622 milyon TL, çiğ süt için 385 milyon TL destek ödemesinin bayramdan önce yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarda çiftçilerde buluştuğunda çiftçilere destek ödemelerinin 3 milyar 447 milyon TL olarak yapılacağını belirterek çiftçilere ilk müjdeyi vermişti. Ayrıca Erdoğan; sert ekmeklik buğdayın ton fiyatının 1050 TL’den 1350 TL’ye çıkacağı müjdesini vererek, milli traktör projesinde prototip imalatın tamamlandığını söylemişti.

Yorum yapın