TOKİ Toplu ödeme kampanyası sona erdi işte rakamlar

Photo of author

TOKİ uygun fiyata konut yaparak orta ve alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayan devam ediyor. Bu kapsamda yapılarak sahiplerine teslim edilen dairelerin borçlarını taksit halinde ödeyen vatandaşlara TOKİ tarafından yeni fırsatlar sunuldu.

Yetkili kurum yaptığı kampanya ile borçlarını toplu olarak ödeyen kişilere büyük indirim fırsatları sundu. Buna göre TOKİ’ye olan borçlarını taksit şeklinde ödeyen kişiler, borcunu toplu olarak ödemesi durumunda yüzde 22’ye varan indirimlerden faydalandı. Bu kampanyadan 8735 kişi yararlanırken buradan gelen paranın miktarı ise 590.523.000,00.-TL olarak gerçekleşti.

Bu fırsatla birlikte vatandaşlar borçlarını erken ödeyerek tapularını almaya hak kazandı. Borcunun tamamını ödeyemeyen vatandaşlar için de esnek ödeme imkanları sunuldu. Bu ödeme planları sayesinde 1135 yapı sahibi yüzde 22’lik indirimden yararlanarak 54.278.000,00.-TL’lik ödeme yaptı. Bu imkandan yararlanan vatandaşların yaklaşık yüzde 77’si kalan borçlarını kişisel tasarrufları ile ödeyerek 395.197.000,.-TL’lik ödeme yaptı.

TOKİ bu fırsatları vatandaşa sunarak hem sıcak para akışını sağladı hem de vatandaşlara imkan sunarak indirimlerden faydalanmalarını sağlamış oldu.

Yorum yapın