Windows 365 hakkında merak edilenler

Photo of author

Microsoft yeni bulut teknolojisi olan Windows 365 sistemini duyurdu. Bu sistem sayesinde kullanıcılar cihazlarına yeni bir bulut sistemi üzerinden istediği her yerden erişebilecek.

Hatta bir Apple cihaz ve Mac’ler aracılığı ile bile windows cihazınıza erişebileceksiniz. Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma yöntemine geçen şirketlere büyük kolaylık sağlayan bu teknoloji iş verenlere büyük kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Mirosoft bilgisayar kulanmanın yeni yolu olarak tanımladığı bu yönteme hibrit sistemi ismini veriyor. Microsoft, her kullanıcının uygulamalarının ve ayarlarının başka bir cihazdan şstediği an önyükleneceğini ve kişiselleştirilmiş Windows bilgisayarlarına her yerden erişilebileceğini belirtiyor. Microsoft yaptığı duyuruda; “Cihaz ne olursa olsun, Windows deneyimi tutarlıdır.” ifadelerini paylaştı. Yine aynı duyuruda; “Aynı işi bir otel odasında bir dizüstü bilgisayarınızda, arabada seyahat ederken bir tablette veya ofisteyken masaüstünü bilgisayarınızda yapabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu sistemin ağustos ayı itibariyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Büyük küçük tüm işletmelerin bu sistemden faydalanması amaçlanıyor. Bu sistemin temelleri, Microsoft’a ait olan ve yaygın olarak kullanılan Azure platformunu ve mevcut sanallaştırma teknolojisinde zaten mevcuttu.

Ayrıca Microsoft son aylarda birçok müşterisi için Windows fiyatlarında önemli derecede indirime gitti.

Yorum yapın