Türkiye’nin EURO 2020 rakiplerinin piyasa değerleri

Photo of author

Türkiye EURO 2020 avrupa şampiyonasında İtalya, İsviçre ve Galler ile mücadele edecek. Grubun en kuvvetli takımı İtalya olarak gösterilirken İtalya’nın ardından en kuvvetli takım olarak Türkiye dikkatleri üzerine çekiyor.

İtalya’nın ev sahibi olması ve açılış maçını oynayacağımız takım olması nedeniyle maçın önemi bir kat daha artmış olacak. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen İtalya ile ilk maçı Roma Olimpiyat Stadında oynayacağız. Bütün bunların yanın kadro değeri olarak da en değerli takım İtalya olarak görülüyor. Ardından Türkiye, İsviçre ve Galler takip ediyor.

transfermarkt.com.tr’den alınan bilgilere göre İtalya Milli takımının toplam kadro değeri 771 milyon euro olurken, Milli Takımımızın toplam kadro değeri 325 milyon euro olarak gösteriliyor. Ardından İsviçre milli takımının toplam kadro değeri ise 285,50 milyon euro olarak belirlenirken, Galler’in ise 176,75 milyon euro olarak gösteriliyor.

Merkez orta sahada oynayan ve İnter forması giyen Nicolò Barella İtalya’nın en değerli oyuncusu olarak gösterilirken piyasa değeri 65 milyon euro olarak belirlenmiştir. Ardından stoper mevkiinde forma giyen İnterli futbolcu Alessandro Bastoni  60 milyon euro, ardından ise Gianluigi Donnarumma ve Federico Chiesa 60 milyon piyasa değeriyle ön plana çıkmaktadır.

Milli takımımızda ise en değerli futbolcu Leicester City forması giyen Çaylar Söyüncü olurken piyasa değeri 45 milyon euro olarak belirlenmiştir. Milan forması giyen Hakan Çalhanoğlu ise 35 milyon euro değeriyle ikinci sırayı almaktadır. Ardından Juventus forması giyen Merih Demiral ise 28 milyon euro değere sahip olduğu görülmektedir.

İsviçre milli takımında en değerli oyuncu Dortmund forması giyen Manuel Akanji olurken piyasa değeri 30 milyon eurodur. Ardından ön libero mevkiinde forma giyen Denis Zakaria’nın piyasa değeri de 30 milyon euro olarak belirlenmiştir. Stoper alanında forma terleten Nico Elvedi’nin piyasa değeri ise 28 milyon euro olarak belirlenmiştir.

Grupta en az kadro değerine sahip Galler’in en değerli futbolcusu ise Tottenham forması giyen 18 milyon euro değeriyle Gareth Bale olmuştur. Ardından Daniel James 18 milyon değeriyle ön plana çıkmaktadır. Liverpool forması giyen Harry Wilson’ın piyasa değeri ise 17 milyon euro olarak gösterilmektedir.

Yorum yapın