Şampiyonlar ligi ve Avrupa süper ligi için toplantı kararı

Photo of author

Avrupanın 12 dev kulübünün Avrupa süper ligini kurma hayaline hızla yaklaşılıyor. Gelen bilgilere göre son günlerde meydana çıkan dedikodular nedeniyle UEFA acil toplantı karar aldı.

Avrupada yer alan 12 dev kulüp şampiyonlar ligi yerine kendilernin kurmaya planladıklar Avrupa süper ligini açıklamaya hazırlanıyor. Bu söylentilerin son günlerde iyice gün yüzüne çıkmasıyla avrupa futbolunun patronu UEFA acil toplantı yapacağını bildirdi.

Avrupa süper ligi projesine destek veren takımlar arasında Fransa ve Almanya’dan takımlar olmaması nedeniyle söz konusu ülkelerin takımları organizasyona destek vermiyor.

UEFA’dan açıklama

Uefa yaptığı açıklama ile bu organizasyona destek veren ve katılan takımların FİFA ve UEFA organizasyonlarından men edileceğini bildirdi. Bu takımlarda oynayan oyuncuların da milli takımlarında oynamasının yasaklanacağı söylendi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada; bu düşüncenin avrupa futboluna ciddi zararları olacağını söyleyerek otoriterlerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Kulüpler birliği de bu düşüncenin avrupa futbolunun birliğine zarar vereceğini ve futbolun ruhunu yerle bir edeceğini söyleyerek bu düşünceye şiddetle karşı çıktıklarını açıkladı.

Yorum yapın