Gareth Southgate taraftarı desteğe çağırdı

Photo of author

İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate Pazar günü Euro 2020 finalinde karşılaşacakları İtalya maçı öncesinde taraftarlarını büyük desteğe çağırdı. İngiltere milli takımı Wembley’de Avrupa kupasını kaldırırsa uzun aradan sonra İngilterenin başında avrupa kupası kazanan teknik adam olacak.

Gareth Southgat ayrıca: “3 ya da 4 yıl önce başladığımızda, kağıt uçakları fırlatan insanlar vardı, takımın arkasında değillerdi ve bir ilgisizlik vardı. Şimdi stadyumda enerji harika. Bu çok önemli. Oyuncuların bu sıcaklığı ve desteği hissetmeleri gerekiyor. Bu kesinlikle bize ilham verdi. Son dört yılda oyuncular pek çok engeli yıktılar, pek çok farklı zorlukla karşılaştılar.” dedi.

İngiltere milli takımı 1966 yılından beri büyük bir kupa kazanamadı.

Southgate ayrıca maçtan önce İtalyan milli marşı okunurken taraftarların saygı göstermesini istedi. Bilindiği üzere Almanya maçında İngiliz taraftarlar Alman milli marşı okunurken yuhalamışlardı. Southgate,”hayranlarımızın muhalefete her zaman saygı duyması önemlidir. Aslında, yurtdışında oynadığımızda ve taraftarlar marşımızı yuhalarken, muhtemelen bize daha da ilham verdiğini biliyoruz. Saygılı olmalıyız.” diye ekledi.

Foden maça yetişmeyebilir

Cumartesi günü idamana katılmayan Foden’in maçta oynayıp oynayamayacağı kesinlik kazanmadı.

Yorum yapın