Karabük Üniversitesi Aşçılarına Uluslararası Gastronomi Festivalinde ödül

Photo of author

Her yıl düzenlenen Gastronomi festivali bu yıl da İzmir’de düzenlendi. Festivale katılan Karabük Üniversitesi öğrencileri ise bu yıl ödülle dönerek büyük bir gurur yaşattı.

Karabük Üniversitesi Eflani Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler Ege Profesyonel Aşçılar Derneği (EPAD) tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü İzmir’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi yarışmasına katılarak, “Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması” dalında gümüş madalya alarak üniversitelerine büyük bir sevinç yaşattı. Yarışmada ödülü avakado tartar, kuzu pirzola ve krem brül yemekleri getirdi. Yarışmaya 36 farklı grup katılarak birbirinden güzel yemekler hazırlayarak kıyasıya yarıştı. Karabük üniversitesi adına ise Uğur Çakır, Yasin Erkmen ve Sadık Ümit Gülbahar katıldı.

Burada 2. olarak gümüş madalya alan bu öğrenciler, daha önce de aynı başarıyı göstermişti. Aynı grup, Antalya’da düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması”nda da başarı göstererek ikinci olmuşlardı.

Yorum yapın