Ankarada kar var mı Ankaraya ne zaman kar gelecek kar kesilecek mi? 2023

Photo of author

Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde mevcut mevsimin de etkisi ile kar etkisini gösteriyor. Kar yağacak mı soruları peşi peşine geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise her an güncel hava durumunu Ankara için paylaşmaya devam ediyor. Önümüz haftalarda hava sıcaklıklarının ne olacağı konusunda da meteorolojiden açıklamalar bekleniyor.

Bu yıl kış ayı çok sert geçmektedir. Önümüzdeki günlerde neredeyse tüm ilerimizde kar etkisini gösterirken Ankara’da hava sıcaklığının gece -13, -14 derece, gündüz ise -4, -5 derece arasında olması bekleniyor.

Haber güncelleme 24.01.2022

Son gelen verilere Ankara’da hafta sonu kar görünüyor. Alınan ve sizlerin de aşağıda gördüğünü verilere göre Ankara’da 5 gün boyunca hava durumu şu şekilde olacağı tahmin ediliyor; 24 ocak 2022 pazartesi günü en yüksek sıcaklık -4 derece olurken, en düşük sıcaklık -7 derece olacağı tahmin ediliyor. 25 ocak salı günü en yüksek -5, en düşük -13 derece olacağı tahmin edilmektedir.

Ankara hafta içi hava durumu “KAR” yağacak mı?

Bilindiği üzere kış aylarında her zaman kar etkili olmaktadır. Ülkemizde de şuan yaz mevsiminin sonuna doğru gelirken, sonbahar aylarına doğru yaklaşıyoruz. Ülke geneline bakacak olursak Orta Akdenizden yağış gelirken, balkanlardan ise soğuk hava giriş yapacağı tahmin ediliyor. Doğu anadolu bölgemizde yağış görünmez iken Karedeniz ve iç bölgelerde bu hafta sonu yağış etkili olacak. Fakat önümüzdeki günlerden itibaren hava sıcaklıkları hissedilirderecede artacak.

Şuan ülke genelinde sıcaklıklar mevsim şartları ile eşdeğer devam ederken, perşembe gününden itibaren sıcaklıkların mevsim şartlarının altına düşeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların iç ve kuzey batı bölgelerinde 25 ila 30 derece arasında olacağı tahminler arasında. Asıl sorumuza tekrar gelecek olursak Ankara’ya kar yağacak mı sorusunun cevabı; evet yağacak. En azından önümüzde 4-5 gün meteoroloji verilerine göre karr yağışı görünüyor… Ayrıca kurban bayramında da hava sıcaklıklarının gece 16-18 derece, gündüz ise 30-36 derece arasında olması bekleniyor.

Yaşadığımız mevsim itibariyle havalar çok değişkenlik gösteriyor. Özellikle de şuanki dönemde daha çok kar etkisini gösteriyor. Kış ayının son günlerini yaşadığımız ve adım adım ilkbahara gittiğimiz dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarını bir bir yapmaya devam ediyor. İşte Ankara için KAR yağacak mı sorusunun cevabı.

Meteorolojiden gelen son bilgilere göre 24 ocak 2022 tarihi itibariyle KAR tahmini bulunmaktadır. Önümüzdeki üç gün hava sıcaklığı en yüksek -4, -5, -5 derece olurken, en düşük sıcaklıklar ise -7, -13, -14 derece olacağı tahmin ediliyor.

Yorum yapın