Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM Burs) Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Photo of author

Vakıflar Genel Müdürlüğü ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilere burs vereceğini açıkladı. Aynı zamanda üniversite öğrencileri de burs başvurularından faydalanabilecek. Başvurular bitmek üzere olup 9 Ekim tarihinde son bulacak. Bundan sonra ise başvuruların değerlendirme süreci başlayacak. En çok merak edilen konu ise Burs Sonuçları Ne Zaman açıklanacak oluyor.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı için Vakıflar Genel Müdürlüğünce verilen burs için başvurular 9 Eylül tarihinde başladı. Başvuru kılavuzundan alınan bilgilere göre burs başvuruları 9 Eylül tarihinde başlamış olup 9 Ekim tarihinde son bulacak. Burs isteyen kişilerin bu tarihe kadar internet üzerinden burs başvurularını yapmaları gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü aynı zamanda üniversite öğrencilerine ve yabancı uyruklu öğrencilere de burs hizmeti veriyor. Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığınca yürütülen bu uygulama sayesinde binlerce yoksul öğrenci burs kazanıyor. Eğer daha önce de burs başvurusu yaparak burs almaya başlamışsanız tekrar başvuru yapmanıza gerek yoktur. Burs başvuruları ve sonuçları ile ilgili gelişmeler resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaya devam edecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Miktarı Ne Kadar?

Eğer burs başvurunuz sonucunda burs almaya hak kazandıysanız 8 ay boyunca toplam 500 TL almaya hak kazanacaksınız. Bu ödemeler aylık olarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Bölge Müdürlüklerine ödenecek olup öğrenciler paralarını buralarda alacaklardır.

Başvuru Formu Doldurma İşlemleri

Başvuru yapabilmek için online site üzerinden verilen linke tıklayarak başvuru formunu açmanız gerekiyor. Başvuru formu için yukarıda görünen giriş ekranında gerekli bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra şu hususlara dikkat edilmesi elzemdir:

  1. Nüfus bilgileri öğrencinin kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır.
  2. Giriş alanında büyük küçük harf duyarlılığı yoktur.
  3. Giriş yapmadan önce kişisel verilerin gizliliği ile ilgili metni okuyup onaylamalısınız.
  4. Bot doğrulama aracını da geçtikten sonra başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Formdaki tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra “Onayla ve Başvur” butonuna basmanız gerekiyor. Eğer basmazsanız başvuru işleminiz tamamlanmaz.

Burs Sonuçları ne zaman açıklanır?

Burs sonuçlarının değerlendirilmesi ve sonuçlarının açıklanması ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan bir açıklama bulunmuyor. Dolayısı ile sonuçlar için burs.vgm.gov.tr adresini sürekli takip etmeniz gerekiyor. Bir gelişme olduğu zaman buradan sizlere güncel bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

“Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM Burs) Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?” üzerine 2 yorum

  1. merhaba benim için çok önemli çünkü babam da vefat etti bir de annem evhanım

    Cevapla
    • İnşallah burs çıkar size. Allah yardımcınız olsun. Resmi Vakıflar Genel Müdürlüğü sitesinden muhakkak takip edin. Tarihleri kaçırmayın.

      Cevapla

Yorum yapın