KYK borçları silinecek mi?

Photo of author

Ülkemizde bulunan bir çok Kredi Yurtlar Kurumu kredi borçlusu öğrencinin gündemine bomba gibi bir gelişme düştü. İyi parti tarafından meclise verilen teklif Kyk kredi borçlularının sevinmesine neden oldu. Teklife göre kredi borcu silinecek olan öğrenciler rahat nefes alacak. Kyk borçları silinecek mi son dakika teklifi gelişmeler haberin devamında.

Bilindiği üzere üniversite öğrencileri KYK’dan karşılıksız burs veya kredi alabilmektedir. Başarılı olan ve belirli kriterlerden geçen karşılıksız burs alma hakkını kazanırken, bir çok öğrenci de daha sonra ödemek koşuluyla kredi yani karşılıklı yardım alabilmektedir. Öğrenciler eğitiminin ardından çalışmaya başlayınca beyaz eşya endeksi gibi bazı katsayılar oranıyla borçlarını kuruma ödemektedir. Şuan için yaklaşık 5 milyon öğrenciyi ilgilendiren bu konu hakkında Meclise getirilen teklif borçluların gündemine bomba gibi düştü.

Kanun teklifine göre borçluların borçluların silinmesi hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu son yaptığı açıklamada 2018 yılında 1.140.632 öğrenciye öğrenim kredisi verilirken 481.181 kişiye de burs verildiğini söyledi. Kasapoğlu’nun verdiği rakamlara göre ise bu borcu ödemeye başlayacak öğrenci sayısı ise 350.000 olarak açıklandı.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Verilen teklife göre bazı gerekçelerle bu borçların silinmesi teklif edilse de meclisten bu teklifin çıkıp çıkmadığını zaman gösterecek. Önümüzdeki günlerde mecliste alınacak kararla birlikte netliğe kavuşacak.

Ayrıca bu gelişme ile birlikte kredi borcunu ödemiş bir çok öğrenci bu duruma tepki göstererek, yıllarca çalışarak borçlarını ödediklerini ve borçların silinmesi durumunda kendilerine haksızlık edeceğini sosyal medya platformlarından paylaştı.

Evet sizlerin de yorumlarını buradan yayınlıyoruz. SİZCE KYK BORÇLARI SİLİNMELİ Mİ? LÜTFEN YORUMLARINIZI AŞAĞIDAN BİZLERE GÖNDERİNİZ.

Yorum yapın