Karabük Safranbolu’da Sahte Davulculara İzin Yok

Photo of author

Her yıl Ramazan ayında bir gelenek hale gelen davulcular son yıllarda sahte davulculardan şikayetçi oluyor. Her yıl kendini davulcu olarak tanıtan sahte kişiler hane halkından para toplayarak büyük bir vurguna sebep oluyor. Bu durumda ise mağdur olanlar gerçek davulcular oluyor.

Davulcular her yıl geleneksel olarak hane halkını sahurda uyandırmak için geceleri iş başı yapıyor. Osmanlının güzide şehirlerinden biri lan Karabük Safranbolu’da ise sahte davulculuğu önleyecek bir yöntem geliştirildi. Belediye tarafından belirlenen davulculara başka kimsede olmayan tanıtım kartları verildi. Tanıtım kartları sayesinde sahte davulcular halktan para toplayamayacak. Belediye Başkanı Elif Köse resmi olarak basılan bu tanıtım kartlarını davulculara takdim etti.

Başkan Köse yaptığı açıklamada, sahte davulcuları engellemek için kişiye özel resmi tanıtım kartlarını hazırladıklarını belirterek, bu kartın sahibi olan gerçek davulcuların para toplarken vatandaşa bu kartı göstermek zorunda olduklarını, aksi halde halktan herhangi bir ücret ödememeleri gerektiğini söyledi. Sahte davulcuları tespit eden vatandaşların ise günün her saat çalışan beyaz masaya haber vermeleri ya da ücretsiz olarak 153 numaralı telefonu aramaları gerektiğini ekledi.

Yorum yapın