E devlet üzerinden size en yakın afet toplanma alanları sorgulayabilirsiniz

Photo of author

Son günlerde İstanbul Marmara denizinde deprem aktifliğinin hızla artması ve sonunda da 5.8 gibi büyük bir depremin meydana gelmesi ile birlikte acil toplanma alanları‘nın önemi tekrar gündeme gelmeye başladı. Bir deprem anında veyahut da sonunda insanların en güvenli toplanacakları yerler idareciler tarafından belirlenen toplanma alanlarıdır. Bu alanlara toplanmak önem arzetmektedir.

İstanbul üzerinden yüzlerce toplanma alanı mevcuttur. Bu alanların size en yakınını öğrenmek için hiç durmayın ve hemen E-Devlet sistemine giriş yaparak sorgulayın. Hayati öneme sahip olan bu alanları zihninize yazın ve aklınızdan çıkarmayın. Son olarak İstanbul’da meydana gelen ve şiddeti 5.8 olan deprem gösterdi ki bir çok vatandaş deprem hakkında bilgisiz ve ne yapacağını şaşırmış durumda. Aynı zamanda il genelinde bulunan toplanma alanı konusunda da hiç kimse nerede olduğunu bilmemektedir. Depremin ardından bu konular tekrar gündeme gelmiş ve ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. İstanbul İl Afet Müdürlüğü tarafından belirlenen acil toplanma alanları resmi siteden yayınlanmış ve aynı zamanda da E-Devlet üzerinden de sorgulanabilmdektedir.

ACİL TOPLANMA ALANINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Deprem kendisini hissettirdi ve bir deprem ülkesi olduğumuzu hatırlattı. 5.8 şiddetindeki depremin ardından insanlar Acil toplanma alanlarını aramaya başladı. Acil durumlarda toplanabileceğiniz bu alanları öğrenmek için öncelikle E-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yapmalısınız. Ardından arama kutusuna “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” yazarak size en yakın toplanma alnının adresini öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda aşağıda vereceğimiz adres sayesinde de İl, İlçe, Mahalle/Köy ve Cadde/Sokak bilgilerini seçerek de acil toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama

Yorum yapın