Aşure günü ne zaman hangi güne denk geliyor?

Photo of author

Dinimize göre Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak bilinmektedir. bu günde önemli tarihi olaylar vuku bulmuş olup bu özel günde oruç tutmak da güzeldir. Oruç tutmayanların ise hayır, hasenat ve sadaka vermeleri de tavsiye edilmektedir.

Ülkemizde Hicri takvim yerine Miladi takvim kullanıldığından olsa gerek bir çok kişi Aşure gününün hangi aya ve güne denk geldiği hususunda sıkça yanılmaktadır. Bu nedenledir ki bu karışıklığı ortadan kaldırmak için Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanmış olan Dini Günler listesinden alınan bilgi sizlere sunulacaktır. Diyanit İşleri Başkanlığına göre Aşure günü bu yıl 29 Ağustos 2020 Cumartesi tarihine denk gelmektedir.

Muharrem ayı aynı zamanda da Hicri takvimin ilk yılıdır. Yani yılbaşıdır. Bu yıl Hicri yılbaşı ise Miladi takvime göre 20 Ağustos 2020 Perşembe gününe tekabül etmektedir.

Not: Yukarıdaki görsel Diyanet İşleri başkanlığının https://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/2020DiniG%C3%BCnlerListesi.aspx adresinden alınmıştır.

Yorum yapın