Arakan’da Zulüm Devam Ediyor

Photo of author

Myanmar’da yaşamını sürdüren budist hayvanlar çeteleri müslümanlara saldırmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre son saldırıda 32 müslüman can verdi. Bir kısmı mayınlara basarak can verdi.

Müslümanlar için mübarek bir gün olan kurban bayramı öncesi budist çeteler saldırılarını artırmaya devam ediyor. Asker kılığına girmiş büdist hayvanlar, bayram öncesinde Müslüman köylerine baskın düzenledi. Bir çok kişiyi katletti. Kaçanlara ateş etti.

32 Müslüman Hayata Gözlerini Yumdu

Budist çeteler baskın düzenlediği köylerde evleri ateşe verdi. Çocuklarına alarak kaçmaya çalışan Müslümanlara uzaktan ateş ederek karşılık verildi. Kaçmaya çalışan en az 10 kişi ise mayına basarak can verdi. En az 90 yaralının olduğu ve 70 kişinin de esir durumuna düştüğü söyleniyor. Çetelerin saldırısından kaçmaya çalışan yaklaşık 5000 Arakanlı buradan kaçarak Bangladeş’te yer alan kamplara ulaşarak burada yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Görüntülerden de görüleceği üzere bir çok evi ateşe veren haydutlar, Müslümanları öldürerek yerlerinden etmeye ve kaçmalarına sebep oluyor. Normal sivil budist vatandaşlar da ellerine aldıkları sopalarla Müslümanları darp etti.

 

Yorum yapın