2019 Yılı Fitre Miktarı Belirlendi peki ama fitre nedir ne zaman verilir?

Photo of author

2019 yılında fitre verecek vatandaşların ne çok merak ettiği konu, fitre miktarının ne olduğu şeklindeydi. Özellikle de Ramazan ayının yaklaşması ile fitre miktarını soran kişi saysında oldukça artış gözlendi. İşte bu zamanda diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Din İşleri Kuruluşu  fitre miktarını belirlemek amacıyla toplandı. Toplantının sonucunda çıkan karara göre 2019 yılı Ramazan ayından 2020 yılı ramazan ayına kadar geçen süredeki fitre miktarı 23 Türk Lirası oldu.

Peki bu 23 TL Neye Göre Belirlendi?

Fitre bütün Müslümanların neredeyse aksatmadan verdiği bir ibadet olduğundan, toplumun büyük bir kısmını ilgilendiren bir meblağ olmaktadır. Özellikle ülkenin de mevcut ekonomik şartlarının da değerlendirilmesi sonucunda bu miktar ortaya çıkarılıyor. Bir kişi günde ne kadar para harcayarak doyar gibi soruların cevabı aranıyor. Tabi bu miktar asgari olarak belirleniyor. İsteyen kişiler daha çok da verebilir. Yapılan açıklama da bu doğrultuda oldu. Bu miktarın asgari tutar olduğu ve kişilerin kendi asgari geçimini ve hayat standardını değerlendirerek, belirleyeceği tutarın verilmesinin daha uygun olacağı belirtildi.

Fitre Nedir?

Ramazan ayının sonuna yetişen ve asli ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı kadar mal sahibi olanların kendisi ve velayetleri altındaki kişiler için yapmaları gereken mâli ibadettir.

Yorum yapın