Taraklı Karagöl Yaylasında Bahar

Photo of author

Taraklı, Sakarya’nın tarihi, küçük bir ilçesi. Göynük-Mudurnu-Beypazarı güzergâhının başlangıcında, eski ipek yolu üzerinde; tarihi ahşap evleri, arnavut kaldırımlı dar sokakları, sıcakkanlı insanlarıyla şirin bir Osmanlı kasabası. Taraklı aynı zamanda Türkiye’de Cittaslow (Yavaş Şehir) konsepti şartlarını yerine getirmiş ilçelerimizdendir. Burada “sükûnet” kelimesinin mücessem halini görürsünüz.

sakarya taraklı
sakarya taraklı

Taraklı her mevsim güzel; ancak baharda bir başka güzel. Meyve ağaçları erik, elma, şeftali vb. çiçeğe durmuş, bahçeler, tepeler, tarlalar her taraf yeşilin bin bir tonunu kuşanmışlar. Karagöl Yaylası Taraklı’ya yaklaşık 15 km. mesafede. Yaylaya Kemaller ve Mahdumlar köylerini geçtikten sonra toprak yoldan ulaşılıyor. Yayla; orman, göl ve dağın bir arada bulunduğu kartpostalı andıran bir görüntüye sahip…

taraklı doğal güzellik
taraklı doğal güzellik

Baharın gelmesiyle birlikte karlar erimeye başlamış. Sarı, mor çiğdemler her yanı kuşatmışlar. Göl yaylaya hoş bir katkı sunmuş. Gölün etrafında sıklamenler, çuhalar, menekşeler de baharı bütün güzellikleriyle karşılıyorlar. Taraklı ve Karagöl Yaylası; şehirden sıkılanları, baharı tabiatın kucağında karşılamak isteyenleri, toprağa, ormana, tabiata hasret kalanları davet ediyor.

YAZI VE FOTOĞRAFLAR:
OSMAN ARI
MMG KURUCU ÜYE

Yorum yapın