Peygamber Efendimizin doğumu sırasında Gerçekleşen mucizeler

Photo of author

Peygamber efendimiz s.a.v doğduğunda hangi olaylar meydana geldi vuku buldu. Peygamberimizin doğumu esnasında zuhur eden olaylar nelerdi. Kunfeyekun.net’in haberine göre tüm detaylar sizlerle.

Hz Muhammed (s.a.v) dünyaya geldiği gece, gökyüzünde bir yıldız gözüktü. Arabistan’da yaşayan İsrailoğulları’nın din adamları, son peygamberin doğduğunu bu yıldıza bakarak anladılar.

Peygamberimiz’in Doğumuyla Meydana Gelen Olaylar

Sahabelerden Hassan b. Sabit (r.a), şahit olduğu bir olayı şöyle anlatır:

Ben sekiz yaşlarında idim. Medine sokaklarında bir yahudi, ”Ey Yahudiler! Haberiniz olsun. Ahmed’in yıldızı bu gece doğdu. O, bu gece dünyaya geldi” diyerek çığlık atıyordu.

Bir başka Yahudi ise Mekke’ye kadar gelmiş, o gün bir çocuk doğup doğmadığını sormuş ve o gece Abdullah’ın bir oğlunun olduğunun söylenmesi üzerine,”Eyvah! Peygamberlik İsrailoğulları’ndan gitti” diyerek dövünmeye başlamıştı.

İranlılar ise ateşe tapardı. Hükümdarlarına da ”kisra” denirdi. Kutlu doğumun olduğu gece, kisranın sarayını çevreleyen kalenin burçlarından on dört tanesi büyük bir gürültüyle yıkıldı. Bu olayın şaşkınlığını üzerindan atamayan kisara, gelen bir haberle şok oldu. Çünkü bin yıldır hiç sönmeyen kutsal saydıkları ateşleri sönmüştü.

Allah’a inanan, ancak putları da tanrı kabul eden Mekkeliler, dua ve isteklerini Kabe’ye doldurdukları irili ufaklı çok sayıda putlara yaparlardı. Kutlu doğum gecesi tüm putlar yüzüstü devrilmiş, kutsal sayılan Save gölü bir gecede kurumuş, Semave deresi taşmış, halk korkudan dağlara kaçmıştı.

Şüphesiz tesbit edilemeyen daha birçok olay da olmuştur. Çünkü o gece, en yüce insan ve cinlerin rehberi dünyayı teşrif etmişti.

Peygamber efendimizin doğduğu zaman birkaç mucizevi olaylar meydana gelmiştir. Konu içerisinde güzel bilgiler verilmiş.

Yorum yapın