Nükleer Enerji Mühendisliği Taban Puanları ve Başarı Sıralaması 2019

Photo of author

Günümüzün en önemli alanlarından biri olan enerji konusunda üniversitelerin Mühendislik fakültelerinde Enerji Mühendisliği bölümü açılmıştır. Dünyada yükselen bir trend olan “Enerji” kendini hayatımızın her alanında gösteriyor. Bu enerjiyi elde etmek ise günümüzde çok da ucuz değil. Enerjiyi en ucuz şekilde elde etmenin yolu ise Nükleer Enerjiden geçiyor.

Ülkemiz ise maalesef Nükleer enerji konusunda yeteri gelişmeyi gösteremedi. Fakat son yıllarda ülkemizde de Nükleer santral projeleri hayata geçirilmeyen başlandı. Yanı başımızda olan ülkelerde onlarca nükleer santral varken, bizim ülkemizde bu yapılmak istendiği vakit her nedense (!) tepkiler almaktadır. Ülkemizde şuan yapımı devam eden ve önümüzdeki yıllarda açılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali Mersin ilimizde Rusya tarafından yapımı devam etmektedir.

Nükleer Enerji Mühendisi Ne İş Yapar?

Bu bölümü bitiren arkadaşlar, Nükleer enerji santrallerinin tasarımından tutunda, bütün hesap kitabı ve işletilmesi ile ilgili eğitimler alır. Ülkemizde şuan yaygın değil. Fakat yıllar geçtikçe önemini artırıyor. Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünde daha çok bilgisayar programı ağırlıklı çalışılır. Çünkü yapılan hesaplamalar oldukça karışık ve zordur. El ile yapılması mümkün değildir. Zaten bu bölüm sadece iki üniversitede açıldı. Bunlar; Hacettepe Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi olmuştur. Hacettepede bölüme en son yerleşen kişinin puanı 344.47182 olmuştur. Sinop üniversitesinde ise 250.57262 puanıyla alım kapanmıştır. Hacettepedeki kontenjan 60 iken, Sinoptaki kontenjan ise 30 kişi ile sınırlıdır.

Peki bu üniversitelerden mezun olanlar nerelerde çalışır?

Ülkemizde yeni yeni gelişen alan olan Nükleer enerji mühendisliğinden mezun iseniz, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Tübitak gibi güzide kurumlarda çalışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Yorum yapın