Kaybolan eşyayı bulmak için okunacak dua ve esmaül hüsna

Photo of author

Günlük hayatın rutin akışı içerisinde herkesin başına gelebilecek bir konu olan eşyanın kaybolması herkesin başına gelebilecek bir durum. Hatta gelmeyen kişi yoktur diyebiliriz. Böyle durumlarda kaybolan eşyaları bazen bulmak zor olur. Hatta insanlar gözlerinin önündeki eşyayı bile göremez. İşte hal bu iken dua ederek eşyaları bulmaya yönelen bir çok kişi var. Tabiki dua etmek bulmaya yardımcı olacaktır.  Bu haberimizde biz de sizler için kaybolan eşyayı bulmanız için okuyabileceğiniz duları derledik:

Kaybolan eşyayı geri getirme duası

Kaybolan eşyaları bulabilmeniz adına çeşitli dualar okuyabilirsiniz. Biz bunlardan birini sizlere sunalım. Sorularla islamiyet sitesinin paylaştığı bilgilere göre;

Hz. Ömer (ra)’in oğlu Abdullah şöyle buyurmuştur:

Bir eşyasını kaybeden veya çaldıran kişi, iki rekât namaz kıldıktan sonra şöyle dua eder:

اَللَّهُمَّ رَبَّ الضّآلَّةِ وَهَادِىَ الضَّآلَّةِ رُدَّ عَلَىَّ ضآَلَّتِي بِقُدْرَتِكَ وَسُلْطاَنِكَ فَاِنَّهَا مِنْ فَضْلِكَ وَعَطَاءِكِ
“Allâhümme rabbe’d-dâlleti ve hâdiye’d-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike.”

ANLAMI:

“Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir.” (Bostanu’l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi, s. 304)

Umarız ki bu dua kaybolan eşyalarınızı bulmanızda faydalı olacaktır.

Yorum yapın