Karabük gündem kimden sorulur?

Photo of author

Karabük gündem olarak bu değerli şehrimiz hakkında bilgilere yer veriyoruz. Karabük ülkemizin nadide illerinden birisidir. Karabük nüfusu şuan için nüfus müdürlüğünden alınan bilgilere göre 248.000 civarındadır. Ülkemizin kuzey bölgesinde yer alan bu güzide ilimiz, Ankara Zonguldak demiryolunun üzerinde yer almaktaydı. Aslına bakılırsa Karabük 1937 yılında Safranbolu’ya bağlı küçük bir köy olsa da zaman içerisinde gelişerek Safranbolu ilçesini geçerek il merkezi haline gelmiştir.

İlin plaka numarası 78 yani ülkemizin yetmiş sekizinci ilidir. Zamanla demir çelik Ereğli’ye demir çelik fabrikasının kurulmasıyla iş merkezi haline gelmiş ve ülkeniz demir çelik ihtiyacının büyük kısmını karşılamakla birlikte ülke dışına ihracat yapar hale gelmiştir. Nüfus daha çok merkezde yoğunlaşmaktadır. İlde bulunan Safranbolu ilçesi tarihi güzelliği ile en çok bilinen ilçesi konumundadır. Bu bölgede çok değerli olan dünyanın en pahalı bitkisi safran yetişmektedir. Unesco tarafından saframbolu evleri kültür mirası listesine eklenerek tarihi güzellik tescillenmiştir.

Böyle önemli bir il olan Karabük ilimizde gündem de yoğun olarak yaşanmaktadır. Şehir genelinde bir çok gazeteci mesleki hayatını sürdürmektedir. İnternet haberciliği alanında da bir çok site olsa da çoğu kalitesiz ve profesyonel değildir. Kaliteli içerik ve haber üretiminde kısıtla haberciler mevcuttur. İş bu halde iken bu alanda yeni bir soluk olan haber sarı, kaliteli, özgün ve doğru bilgilerle faaliyetine başlayacaktır.

İlde şuan vali olarak Fuat Gürel bulunmaktadır. Karabüğün yüz ölçümü 4109 metrekare, denizden yüksekliği 270 metre, il telefon kodu ise 370’dir. Karabük aynı zamanda ormanları ile de meşhurdur. Yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 69 oranında orana sahiptir ve bu özelliği ile Türkiyenin birincisidir. Filyos ırmağı en ünlü ırmağı durumunda olup avdan, deden ve uluyayla gibi güzel yaylalara sahiptir.

Karabük üniversitesi de kurulduktan sonra hızla gelişimini sürdürerek bilimsel alanda önemli faaliyetlerde bulunmuştur. Akademik bir çok yayın bu üniversite aracılığı ile akademik hayata kazandırılmıştır.

Karabük bütün bu özellikleri ile Türkiye’nin mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir haline gelmiştir. Bizler de sizlere bu tavyese bulunuyoruz. Karabük ile ilgili bütün deneyimlerinizi bizlere yorum olarak gönderebilirsiniz. Ve bu günden itibaren de karabük gündem bizden sorulur!

Yorum yapın