Ankara’da Yağmur Etkisini yitiriyor mu? 2023

Photo of author

Ankara’da yeni haftaya uyanan vatandaşlar, soğuk ve yağışlı hava ile karşılaştılar. Geçtiğimiz hafta içerisinde mevsim normalinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları ile birlikte yaz mevsimine merhaba demeye hazırlanan Ankaralı vatandaşlar bu hafta başı ile birlikte büyük şaşkınlık yaşadı.

Sabah işe gitmek için çıkan vatandaşlar, neredeyse sıfır dereceye yaklaşan hava sıcaklıkları sebebiyle kabanlarını tekrar giydi. Bu hafta pazartesi günü üşüyen Ankaralılar haftanın devamında hava sıcaklıklarının ne olacağını merak ediyor. Bu merakı ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık olarak yayınladığı raporlar ile açıklığa kavuşturmuş durumda.

Ankara’da Hava Durumu

Hava tahmin raporları haftanın ilk günü Ankara ve tüm Türkiye’nin illerini kapsıyor. Ankara’da hafta sonu ile birlikte düşen ve pazartesi günü de devam eden sıcaklık düşüşü devam edecek mi sorusunun cevabı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce açıklandı. Hafta sonunda Ankara’nın en yüksek rakımlı yerlerinden biri olan Cankurtaran’da kar nedeniyle yollar kapanmış ve sürücüler zorluk çekmişti. Ankara’nın düşük rakımlı bölgelerinde ise daha çok yağmur etkisini sürdürdü. Bazı bölgelerde de yağışların dolu şeklinde yağdığı görüldü. Gelen bilgilere göre Çarşamba gününe kadar Ankara’da bir yağış olmayacak. Haftanın ortasına doğru ise sıcaklıkların 16-17 dereceye kadar artarak Ankaralı vatandaşların içini ısıtması bekleniyor. Salı günü 15 derece olan hava sıcaklığı, Çarşamba günü 17 dereceyi görecek. Ve hafa parçalı bulutlu şekilde karşılayacak.

Yeni haftada tüm Ankaralılara güzel ve sıcak günler dileriz.

Yorum yapın